Äkäslompolo

Äkäslompolo ligt op 30 minuten van vliegveld Kittilla. Het gezellige dorp met nog geen vijfhonderd inwoners, geeft je direct het gevoel dat je thuiskomt. In Äkäslompolo ervaar je het echte Finse leven. In het dorp, op loopafstand van de cabin, vind je veel verschillende eetgelegenheden. Van rendierburger tot een uitgebreid vier gangen diner, een lekker stuk taart of een goede lunch, voor ieder moment is er een fijne plek te vinden! In Äkäslompolo vind je een grote supermarkt, welke zeven dagen in de week geopend is. Ook kun je er terecht bij verschillende outdoor shops voor kleding en accessoires of voor het boeken van gave safari’s en excursies.

Omgeving

Äkäslompolo ligt aan de rand van het Pallas-Yllästunturi nationaal park. Hier maak je de mooiste wandelingen of volg je één van de langlaufloops om het gebied te verkennen. Wie weet loop je nog een rendier tegen het lijf.
Bezoek vooral ook het Kellokas Visitor Centre voor meer informatie.

Het Äkäslompolo meer is uitermate geschikt om overheen te fietsen met een fatbike of het noorderlicht te spotten.

Op een paar kilometer afstand vind je het mooiste en hoogste skigebied van Finland, het Ylläs Ski Resort. Waar je bovenaan de piste een heerlijk café voor een warm Fins kaneelbroodje tussendoor.